Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Bekendmakingen ontvangen in uw mailbox?

  (14-08-2019)

  Officiële bekendmakingen – zoals publicaties over vergunningen en bestemmingsplannen – vindt u in verkorte vorm wekelijks op deze pagina. We publiceren de volledige bekendmakingen op hilvarenbeek.nl/bekendmakingen. Wist u dat u onze bekendmakingen ook per e-mail kunt ontvangen? Via de gratis 'E-mailservice Bekendmakingen' kunt u zich snel en gemakkelijk laten informeren.

 • Inwoners tevreden over ondersteuning gemeente

  (14-08-2019)

  De gemeente wil weten wat de ervaringen van inwoners zijn met hulp of ondersteuning uit de Wmo of jeugdwet. We willen weten of mensen de weg naar hulp weten te vinden en of er zaken verbeterd moeten worden. Ook is de gemeente wettelijk verplicht om dit te onderzoeken. Daarom voert onze gemeente ieder jaar een cliëntervaringsonderzoek uit onder alle mensen die deze hulp en ondersteuning hebben gekregen. Graag delen wij de resultaten van dit onderzoek met u.

 • Burgemeester Nuijten sluit woning aan Hilverstraat

  (14-08-2019)

  Burgemeester Nuijten sluit voor zes maanden een woning aan de Hilverstraat in Hilvarenbeek na de vondst van een grote hoeveelheid hard- en softdrugs. Deze zijn aangetroffen in juli 2019 door medewerkers van de politie Zeeland-West-Brabant.

 • Uitnodiging: welkomstlunch voor nieuwe inwoners 8 september

  (14-08-2019)

  Bent u dit jaar, in 2019, in Esbeek, Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst of Hilvarenbeek komen wonen? Dan nodigen wij u graag uit voor een welkomstlunch op zondag 8 september van 12.00 tot 14.00 uur bij De Voortse Loop (Kleine Voort 4, Hilvarenbeek)

 • Gratis opfriscursus veranderde verkeersregels

  (14-08-2019)

  Wilt u gratis uw verkeerskennis opfrissen? Samen met Veilig Verkeer Nederland organiseren we twee gratis opfriscursussen over de veranderde verkeersregels.

 • Paardrijden voor iedereen

  (13-08-2019)

  Onze gemeente kent een groot aantal vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een ander. Zoals de vrijwilligers op Zorgboerderij De Donkhorst. Deze zorgboerderij werd in 2006 geopend en een jaar later richtten de eigenaren Arnold en Anja Donkers samen met Mariëlle van Beers een stichting op waar mensen met een beperking kunnen paardrijden in hun vrije tijd. Het succesvolle idee ontstond vanuit hun zorgboerderij De Donkhorst, waar deze doelgroep ook de dieren verzorgt.

 • Mantelzorger, wij hebben een cadeautje voor u!

  (31-07-2019)

  Als mantelzorger verdient u een cadeautje. Wij vinden het fantastisch dat u voor iemand zorgt die dat nodig heeft. Als blijk van waardering krijgen mantelzorgers die zorg verlenen in de gemeente Hilvarenbeek een cadeautje in de vorm van een ‘Mantelzorgwaardebon’.

 • Laat geen geld liggen!

  (31-07-2019)

  Het zou kunnen dat u zomaar geld laat liggen waar u recht op heeft. Tegemoetkomingen zijn er namelijk niet alleen voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Op www.berekenuwrechtplus.nl kunt u gemakkelijk nagaan of u recht heeft op landelijke tegemoetkomingen of regelingen van onze gemeente. Als u recht heeft op tegemoetkomingen dan kunt u ook meteen uw aanvragen indienen.

 • Inzameling Taxus Taxi goed van start

  (31-07-2019)

  De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedig start. Sinds de start van de actie op 10 juni is er snoeisel ingezameld voor ruim 1.000 chemotherapieën. "Dit is een mooie start van het seizoen", laat coördinator Werner Toonen van de Taxus Taxi weten. 

 • Wilt u een groen dak? Vraag dan nu subsidie aan!

  (30-07-2019)

  Via de actie ‘vergroen uw dak’ kunt u mét korting een groen dak laten leggen door een professionele hovenier. Inschrijven kan nog t/m oktober 2019 en doet u via www.hilvarenbeek.nl/klimaatmakers. Hier leest u meer over de voorwaarden van de actie. Ook vindt u hier informatie over de verschillende typen groene daken.

 • Gemeente niet betrokken bij buurtapp Nextdoor

  (17-07-2019)

  Veel inwoners ontvingen onlangs een brief van over de buurtapp ‘Next Door’. Naar aanleiding van deze brief kwamen bij ons enkele telefoontjes van inwoners binnen. Zij vroegen zich af of deze app een initiatief is van de gemeente. Wij zijn als gemeente niet betrokken bij NextDoor en gebruiken deze ook niet in onze communicatie met u als inwoner. Ook de buurtondersteuners of ContourdeTwern maken geen gebruik van de app NextDoor. Rechtsonder op deze pagina ziet u de verschillende manieren waarop u met de gemeente in contact kunt komen. U vindt deze contactmogelijkheden ook op www.hilvarenbeek.nl. Het laatste gemeentenieuws leest u wekelijks in de Hilverbode, op www.hilvarenbeek.nl/nieuws of via social media.

 • Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af

  (17-07-2019)

  Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af. Ook niet als een organisatie vraagt om een kopie voor het afsluiten van een huurcontract of telefoonabonnement. Laat u toch een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs maken? Maak dan een veilige kopie en dek uw Burgerservicenummer (BSN) af of maak een kopie met de KopieID.

 • Langer thuis wonen met blijvers- of verzilverlening

  (17-07-2019)

  U woont al jaren met veel plezier in uw (huur)woning. Het liefst geniet u nog jaren van uw gezellige buurt, mooie tuintje en vertrouwde uitzicht. Maar u merkt dat traplopen niet meer zo gemakkelijk gaat als vroeger. Een douche of slaapkamer beneden of een drempelvrij huis zouden het leven veel eenvoudiger maken. Een blijvers- of verzilverlening helpen u om deze of andere aanpassingen te realiseren zodat uw woning klaar is voor de toekomst.

 • Herlaerstraat open vanaf vrijdag 19-7

  (15-07-2019)

  Begin 2018 zijn we gestart met de herinrichting van woonwijk De Elst. Onderdeel van deze werkzaamheden is het vervangen van de huidige riolering en herinrichting van het openbaar gebied. In dit artikel leest u over de stand van zaken en de planning.

 • Vervolg op bijeenkomst Hispohal

  (11-07-2019)

  Op een bijeenkomst op 19 juni kon iedereen meedenken over de herontwikkeling van de locatie Hispohal in Hilvarenbeek. Dit deed een grote groep (een collectief van) omwonenden, inwoners en (maatschappelijke) organisaties samen met de raads- en commissieleden.

 • Snel hulp bij beginnende financiële problemen

  (10-07-2019)

  Onder de naam ‘Actie op Geldzaken’ startten de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk samen met Leystromen dit jaar een proef. Wij willen inwoners met beginnende financiële problemen zo snel mogelijk helpen. “Hulp kan van alles zijn en is gratis”, vertelt Bianca Haarbosch, medewerker Actie op Geldzaken. “Soms is een betalingsregeling voldoende en soms verwijs ik door naar de Kredietbank of een budgetcoach.”

 • Nieuwe danssessies Switch2move vanaf 3 september

  (10-07-2019)

  Vorig jaar gaf voormalig danser en balletmeester Andrew Greenwood in het kader van Dementievriendelijk Hilvarenbeek in cultureel centrum Elckerlyc een workshop dans. Hij laat met zijn methode zien hoe leuk bewegen is en dat iedereen kan bewegen. Ook als dat door ziekte nauwelijks of moeilijk gaat. Kijk voor een impressie op switch2move.com.

 • KopieID app: een veilige kopie van ID-bewijs

  (10-07-2019)

  Soms wordt er gevraagd om een kopie van uw paspoort. Bijvoorbeeld bij het huren van een auto of bij het inchecken in een hotel. De KopieID app is een handige app, ontwikkeld door de overheid waarmee u gemakkelijk een veilige kopie van uw identiteitsbewijs (ID-bewijs) maakt met uw smartphone.

 • ID (uit)lenen is strafbaar

  (10-07-2019)

  Een strafblad, problemen met het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), twee jaar zonder paspoort en een flinke boete van 370 euro. Dat zijn de gevolgen van het gebruik van een vals ID-bewijs of het (uit)lenen van een ID-bewijs. Dat is niet voor niets, want een ID (uit)lenen is strafbaar.

 • Gemeente en werkgevers begeleiden inwoners naar werk

  (26-06-2019)

  Werkmakelaars van de gemeente Hilvarenbeek en lokale werkgevers slaan hun handen ineen om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om werk te vinden op eigen kracht. Een reden kan zijn omdat iemand een beperking heeft, nog niet zo lang in Nederland woont of al een lange tijd niet heeft gewerkt. Om deze mensen te helpen start de gemeente na de zomer het programma ‘Samen werkt het hier écht’.

 • Warm weer? Voorkom stankoverlast van afvalcontainer

  (24-06-2019)

  Hoe hoger de temperatuur buiten, hoe groter de kans op stankoverlast van de afvalcontainer. Maar gelukkig is de overlast te beperken. Hoe? We geven u graag een aantal tips.

 • Afvaltip: houtje tussen deksel GFT-container

  (11-06-2019)

  Dit jaar delen wij regelmatig een praktische tip om GFT te scheiden en afval te voorkomen. Deze keer: zet uw GFT-container een beetje open met behulp van een stukje hout. Zo stinkt de container minder in de zomer.

 • XTC, daar zit een luchtje aan

  (11-06-2019)

  Samen met het openbaar ministerie en de politie bestrijdt de gemeente XTC-labs en dumpingen van XTC-afval. U kunt ons daarbij helpen. Hoe? Door signalen die wijzen op labs of dumpingen te melden!

 • Wlz-aanvraag doen? Laat u informeren

  (05-06-2019)

  Wanneer u een aanvraag wilt doen voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz), is het belangrijk dat u over de juiste informatie beschikt. Heeft u vragen of zorgen? Neem dan contact met ons op, zodat u goed voorbereid aan de aanvraag kunt beginnen.

 • Actie Klimaatmakers 'Vergroen uw dak'

  (27-05-2019)

  U wilt iets doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Heeft u weleens gedacht aan een groen dak? Met de Klimaatmakersactie 'Vergroen uw dak' kunt u nu subsidie aanvragen voor het realiseren van een groen dak. Lees meer over de actie >>

 • Nieuw: nieuwsbrief gemeentepagina Hilverbode

  (25-02-2019)

  Wekelijks publiceren wij op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad de Hilverbode het laatste nieuws uit de gemeente Hilvarenbeek. Met de nieuwsbrief 'Gemeentepagina Hilverbode' is het nu ook mogelijk om de gemeentepagina wekelijks digitaal te ontvangen.

 • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gesteld

  (25-10-2018)

  Wethouder Van der Put stelde deze week 147 zonnepanelen in werking op het dak van het gemeentehuis.

 • Gemeente verduurzaamt gebouwen

  (23-08-2018)

  Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media

Word lid van het inwonerspanel

Aanmelden kan via hilvarenbeek.nl/inwonerspanel