Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Warm weer? Voorkom stankoverlast van afvalcontainer

  (26-05-2020)

  Hoe hoger de temperatuur buiten, hoe groter de kans op stankoverlast van de afvalcontainer. Maar gelukkig is de overlast te beperken. Hoe? We geven u graag een aantal tips.

 • Gewijzigde openingstijden Pinksteren

  (25-05-2020)

  In verband met Pinksteren is het gemeentehuis op maandag 1 juni gesloten. Op deze dagen is het gemeentehuis ook telefonisch niet bereikbaar.

 • Inzameling taxussnoeisel start op 1 juni

  (20-05-2020)

  Vanaf 1 juni kunt u het snoeisel van uw taxushaag gratis laten ophalen door Stichting Taxus Taxi. Hiermee draagt u bij aan de strijd tegen kanker: de taxusnaalden bevatten taxol, dé basisgrondstof voor chemotherapieën. In dit bericht leest u meer over de inzameling, de knipvoorwaarden en het maken van een afspraak.

 • Gratis cursus eerste hulp bij psychische problemen

  (19-05-2020)

  Weet u wat u moet doen als iemand een paniekaanval krijgt of steeds somberder wordt? EHBO cursussen zijn welbekend, maar wat kunt u doen voor iemand met psychische problemen? De gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk bieden daarom gratis ‘Mental Health First Aid’ cursussen aan.

 • Eikenprocessierups in onze gemeente

  (18-05-2020)

  De eikenprocessierups gaat bijna vervellen en dat betekent dat daarna de vervelende brandharen komen. Afgelopen weken hebben we eiken preventief bespoten met een biologische bestrijdingsmiddel (bacteriënpreparaat). Daar waar het afgelopen jaar veel overlast was, spuiten we deze week nog een keer. Het gaat om de belangrijkste schoolroutes voor kinderen, in de nabijheid van de basisscholen en de belangrijkste verbindingswegen tussen de bebouwde kom. Van dit middel gaat alleen de rups dood, het is veilig voor mens en andere dieren.

 • Eind mei betaling gemeentelijke belastingen

  (18-05-2020)

  Door de coronacrisis hebben we de automatische incasso van de gemeentelijke belastingen uitgesteld met 2 maanden. Dat betekent dat we eind mei gaan innen. Het aantal termijnen en de hoogte van het termijnbedrag blijft gelijk.

 • Vliegtuigbom geruimd in Hilvarenbeek

  (13-05-2020)

  De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft woensdag in Hilvarenbeek een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Het explosief werd tot ontploffing gebracht op landgoed Gorp en Roovert.

 • Oproep: meld uw sportactiviteiten aan

  (04-05-2020)

  Sinds 29 april zijn de eerste sportactiviteiten weer opgestart, rekening houdend met de coronamaatregelen. Als gemeente bekijken wij samen met de lokale sportverenigingen de mogelijkheden om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten sporten en bewegen. Dit geldt ook voor niet-leden van verenigingen. Organiseert uw vereniging een activiteit? Meld deze dan snel aan voor het Sjors Sportief-project ‘Veilig sporten’ via www.sportstimulering.nl.

 • Kermis Hilvarenbeek gaat niet door

  (01-05-2020)

  Alle evenementen in Nederland zijn tot 1 september verboden. Dat betekent dat de kermis in Hilvarenbeek niet door gaat. Deze zou zijn van 13 juni tot en met 17 juni 2020.

 • Tijdelijke maatregel: rijbewijzen langer geldig

  (29-04-2020)

  Voor mensen waarvan het rijbewijs verloopt in de periode vanaf 16 maart 2020, blijft het rijbewijs geldig tot 1 juni 2020.

 • Lintjesregen 2020

  (24-04-2020)

  Op vrijdagochtend 24 april 2020 vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Dit jaar, in aangepaste vorm conform de coronarichtlijnen van het RIVM, informeerde en feliciteerde burgemeester Weys acht inwoners (decorandi) uit onze gemeente persoonlijk. Het daadwerkelijke moment van opspelden van de versierselen zal op een nader door de Kanselarij der Nederlandse Orden te bepalen moment plaatsvinden. De volgende personen ontvangen op dat moment een Koninklijke onderscheiding:

 • Rook- en stookverbod door droogte

  (24-04-2020)

  De natuur in onze gemeente is prachtig maar ook kwetsbaar. Dat geldt zeker op dit moment. Vanwege de aanhoudende droogte is er sprake van verhoogd risico op natuurbranden. Een klein brandje in het bos kan al snel uit de hand lopen. Het grote gevaar van natuurbranden is de onbeheersbaarheid.

 • Vraag voor 1 augustus subsidie aan

  (01-04-2020)

  Verenigingen, stichtingen of andere maatschappelijke organisaties uit onze gemeente die voor het jaar 2021 in aanmerking willen komen voor subsidie kunnen nu een aanvraag indienen.

 • Cybercriminelen misbruiken coronamaatregelen

  (25-03-2020)

  Cybercriminelen of internetcriminelen maken vaak misbruik van de actualiteit om mensen op te lichten. Ze gebruiken de situatie om persoonsgegevens te verkrijgen, bijvoorbeeld via nep-mails of nep-sms’jes of via malafide websites of nep-apps mensen op te lichten. De politie waarschuwt dat er onder andere e-mails en sms’jes rondgaan die zogenaamd vanuit overheidsinstanties, (nep)bedrijven of werkgevers worden verstuurd. Bij deze vorm van phishing wordt misbruik gemaakt van de situatie rondom het coronavirus. Het is belangrijk om niet op de links in deze berichten te klikken en direct deze berichten gelijk te verwijderen.

 • Aangepaste dienstverlening ivm coronavirus

  (15-03-2020)

  UPDATE 25 MAART 2020 | ​Ook wij hebben onze dienstverlening aangepast vanwege het coronavirus. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Ze doen wat ze kunnen om uw aanvragen en verzoeken zo goed mogelijk af te handelen binnen de termijnen die daarvoor gelden. Tot op heden levert dat geen onoverkomelijke problemen of vertraging op.

 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

  (15-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

 • Het gaat vandaag stormen. Wat te doen tijdens storm?

  (09-02-2020)
  • Blijf zoveel mogelijk binnen en wacht tot de storm gaat liggen.
  • Zet uw auto op een zo veilig mogelijke plek
  • Moet u toch de weg op? Luister naar de verkeersinformatie voor de situatie op de weg.
  • Schuil niet onder bomen of bij huizen en blijf uit de buurt van open water.
  • Voer tijdens de storm geen (nood)reparaties aan uw huis uit.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media