Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Gratis naar voorstelling HuidHonger op 8-9 november

  (16-10-2019)

  Theatergroep Rauwkost speelt op 8 en 9 november de voorstelling HuidHonger in Elckerlyc. De voorstelling verbeeldt op een intieme en respectvolle manier hoe het is om als kind mishandeld te zijn.

 • Dementievriendelijk Hilvarenbeek: wat kunt u doen?

  (16-10-2019)

  We willen dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. En dat hun mantelzorgers zich ondersteund voelen. Welke rol zou u, uw vereniging of organisatie hierin kunnen spelen? We nodigen u uit om hierover mee te denken tijdens een bijeenkomst op dinsdag 22 oktober.

 • Afvalbesparingstip #5: meet wat u eet

  (16-10-2019)

  Kook op maat en meet vooraf uw porties pasta, rijst en aardappelen. Gebruik bijvoorbeeld een kopje rijst voor twee personen. Of bestel het ‘Eetmaatje’ van het Voedingscentrum. Zo voorkomt u dat u eten overhoudt en moet weggooien. Een groot deel van het GFT afval bestaat namelijk uit eten dat is klaargemaakt, maar niet opgegeten.

 • Nationale Recyclingweek: 14 tot en met 21 oktober

  (14-10-2019)

  Van 14 tot en met 21 oktober is het Nationale Recycleweek.

 • Gemeente en provincie maken afspraken over wegennet

  (10-10-2019)

  Gemeente en provincie maken afspraken over provinciale wegennet binnen gemeente Hilvarenbeek

 • Kindermishandeling, ook u kunt iets doen

  (08-10-2019)

  Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit leren te herkennen. Daar helpt de website zorgenomeenkind.nl bij.

 • Uitnodiging 75 jaar Vrijheid in Hilvarenbeek

  (08-10-2019)

  Wij nodigen u van harte uit voor de viering van 75 jaar vrijheif in Hilvarenbeek op 20 oktober 2019.

 • Plaatsing bladkorven vanaf 14 oktober

  (08-10-2019)

  Vanaf 14 oktober plaatst de gemeente weer bladkorven om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen. Dit blad komt vaak in grote hoeveelheden terecht op gemeentegrond, maar ook in de tuinen van particulieren. Veel mensen ruimen dit bladafval op, met als gevolg een volle GFT-container.

 • Thema-avond seksueel misbruik op 16 oktober

  (08-10-2019)

  Seksueel misbruik. Je hoort het steeds vaker: #MeToo, misbruik binnen de kerk, sportverenigingen, op school, op het werk of bij de therapeut. Toch zwijgen veel slachtoffers liever, uit gevoelens van angst, schuld en vooral schaamte. Het kan iedereen overkomen.

 • Bijeenkomst 21 oktober over laaggeletterdheid

  (08-10-2019)

  In Hilvarenbeek hebben naar schatting 1100 volwassen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Voor deze inwoners is het lastiger om een baan te vinden, gezond te leven, of grip te hebben op geldzaken. Kinderen van laaggeletterde ouders hebben het risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden. De gemeente Hilvarenbeek wil hier iets aan doen. Daarom organiseert de gemeente, samen met de Bibliotheek Hilvarenbeek, voor werknemers en werkgevers in Hilvarenbeek een bijeenkomst.

 • Marjolein deelt 1000 waardplanten uit

  (08-10-2019)

  Ruim 400 inwoners kwamen op zaterdag 5 oktober naar de gemeentewerf voor de actie ‘Tegel eruit, waardplant en bloembol erin’. Daar stonden klimaatmaker Marjolein Smolders en het B-team Hilvarenbeek klaar om tuintegels of klinkers van inwoners te ruilen voor waardplanten en bloembollen.

 • Nieuwe website over uit elkaar gaan

  (30-09-2019)

  De website 'alsjeuitelkaargaat.nl' is er om stellen en hun kinderen te helpen bij een scheiding.

 • Maaien bermsloten

  (20-09-2019)

  De gemeente Hilvarenbeek start half oktober 2019 met het maaien van sloten. Dit zijn alle sloten onder inspectie van Waterschap de Dommel langs verharde en onverharde wegen. Voor het maaien van de sloten wordt gebruik gemaakt van de standaard en alternatieve maaimethode. Gebruik maken van de alternatieve maaimethode? Meld dit dan vóór 30 september bij ons.

 • Wat gaan we nu doen met de Hispohal?

  (19-09-2019)

  Voor de zomer hebben wij met een groep inwoners en organisaties ideeën verzameld voor de herontwikkeling voor deze locatie. De ideeën die tijdens deze brainstormsessie naar voren kwamen, waren talrijk. Maar er was ook veel overlap. Op 19 juni spraken we zelfs al over het combineren van aantal ideeën zoals wonen en zorg bij elkaar op één plek.

 • In gesprek met de mantelzorgconsulente

  (17-09-2019)

  Heeft u als mantelzorger behoefte aan een gesprek? Dan kunt u terecht bij Marjolein Lammers, mantelzorgconsulent in de gemeente Hilvarenbeek.

 • Hilvarenbeek zamelt ruim 2000 kilo taxussnoeisel in

  (11-09-2019)

  Tijdens de jaarlijkse inzamelactie van stichting Taxus Taxi is in onze gemeente 2.180 kilo taxussnoeisel ingezameld. In totaal werd dit jaar ruim 346.000 kilogram opgehaald. Dit is goed voor ruim 3.000 chemotherapieën. “We zijn erg verheugd met deze opbrengst”, vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi.

 • Vernieuwen fietspad Torentjeshoeve

  (11-09-2019)

  De gemeente Tilburg gaat het fietspad aan de oostzijde van de Wilhelminakanaal, vanaf de Trappistenbrug (ophaalbrug aan de Koningshoeven) tot aan de grens met de gemeente Oisterwijk asfalteren en verbreden. De bomen blijven staan. De werkzaamheden starten op maandag 16 september en duren tot en met 25 oktober.

 • Cursus Digisterker: werken met de e-overheid

  (11-09-2019)

  Dit najaar bieden de Bibliotheek Midden-Brabant en de gemeente Hilvarenbeek een vierdaagse internetcursus 'Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan.

 • Gemeente nu ook bereikbaar via WhatsApp

  (05-09-2019)

  De gemeente vindt het belangrijk om met de tijd mee te gaan. Naast telefoon en e-mail kunt u voor vragen ons ook bereiken via WhatsApp. Wij zijn te bereiken via 06 54 60 57 09. Dit nummer is enkel te gebruiken voor WhatsApp berichten. Het is niet mogelijk ons via dit nummer te bellen of een sms-bericht te sturen.

 • Afvaltip #4: etensresten in papier

  (28-08-2019)

  Verpak je etensresten zoals botjes, graatjes en vleesrestjes in een laagje kranten- of keukenpapier voordat je het bij het GFT stopt. Zo voorkom je stank en maden in de container, zeker met zomerse temperaturen. Een klein beetje papier bij het GFT kan geen kwaad.

 • Langer thuis wonen met blijvers- of verzilverlening

  (28-08-2019)

  U woont al jaren met veel plezier in uw (huur)woning. Het liefst geniet u nog jaren van uw gezellige buurt, mooie tuintje en vertrouwde uitzicht. Maar u merkt dat traplopen niet meer zo gemakkelijk gaat als vroeger. Een douche of slaapkamer beneden of een drempelvrij huis zouden het leven veel eenvoudiger maken. Een blijvers- of verzilverlening helpen u om deze of andere aanpassingen te realiseren zodat uw woning klaar is voor de toekomst.

 • Bekendmakingen ontvangen in uw mailbox?

  (14-08-2019)

  Officiële bekendmakingen – zoals publicaties over vergunningen en bestemmingsplannen – vindt u in verkorte vorm wekelijks op deze pagina. We publiceren de volledige bekendmakingen op hilvarenbeek.nl/bekendmakingen. Wist u dat u onze bekendmakingen ook per e-mail kunt ontvangen? Via de gratis 'E-mailservice Bekendmakingen' kunt u zich snel en gemakkelijk laten informeren.

 • Mantelzorger, wij hebben een cadeautje voor u!

  (31-07-2019)

  Als mantelzorger verdient u een cadeautje. Wij vinden het fantastisch dat u voor iemand zorgt die dat nodig heeft. Als blijk van waardering krijgen mantelzorgers die zorg verlenen in de gemeente Hilvarenbeek een cadeautje in de vorm van een ‘Mantelzorgwaardebon’.

 • Laat geen geld liggen!

  (31-07-2019)

  Het zou kunnen dat u zomaar geld laat liggen waar u recht op heeft. Tegemoetkomingen zijn er namelijk niet alleen voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Op www.berekenuwrechtplus.nl kunt u gemakkelijk nagaan of u recht heeft op landelijke tegemoetkomingen of regelingen van onze gemeente. Als u recht heeft op tegemoetkomingen dan kunt u ook meteen uw aanvragen indienen.

 • Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af

  (17-07-2019)

  Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af. Ook niet als een organisatie vraagt om een kopie voor het afsluiten van een huurcontract of telefoonabonnement. Laat u toch een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs maken? Maak dan een veilige kopie en dek uw Burgerservicenummer (BSN) af of maak een kopie met de KopieID.

 • Actie Klimaatmakers 'Vergroen uw dak'

  (27-05-2019)

  U wilt iets doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Heeft u weleens gedacht aan een groen dak? Met de Klimaatmakersactie 'Vergroen uw dak' kunt u nu subsidie aanvragen voor het realiseren van een groen dak. Lees meer over de actie >>

 • Nieuw: nieuwsbrief gemeentepagina Hilverbode

  (25-02-2019)

  Wekelijks publiceren wij op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad de Hilverbode het laatste nieuws uit de gemeente Hilvarenbeek. Met de nieuwsbrief 'Gemeentepagina Hilverbode' is het nu ook mogelijk om de gemeentepagina wekelijks digitaal te ontvangen.

 • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gesteld

  (25-10-2018)

  Wethouder Van der Put stelde deze week 147 zonnepanelen in werking op het dak van het gemeentehuis.

 • Gemeente verduurzaamt gebouwen

  (23-08-2018)

  Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar als gemeente dragen wij graag ons steentje bij. Vorig jaar gaf de raad opdracht voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen en stelde hier ook een budget voor beschikbaar. Afgelopen maandag werd het begin hiervoor gemaakt in Esbeek.

 • Hockeyclub verduurzaamt verlichting

  (27-06-2018)

  Op De Roodloop is een mooie stap gezet naar een duurzaam sportcomplex. Hockeyclub Hilvarenbeek heeft als eerste sportvereniging van de gemeente de velden volledig voorzien van de nieuwste generatie sportveldledverlichting.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Maak een afspraak

Volg ons op social media