Nieuwsberichten

Home > Over Bestuur > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Reisdocument verlopen? Vraag tijdig een nieuwe aan

  (07-05-2021)

  Of u na 15 mei weer naar het buitenland kunt, is nog niet bekend. Het boeken van een reis is een risico. Wilt u zich toch al voorzichtig voorbereiden? Controleer dan alvast of uw reisdocument nog geldig is en vraag zo nodig tijdig een nieuwe bij ons aan.

 • Overlast van de eikenprocessierups? Dit kunt u doen!

  (07-05-2021)

  Tot eind augustus kunt u overlast ervaren van de brandharen van de eikenprocessierups. Hoe voorkomt u klachten, hoe herkent u klachten en wat moet u doen bij klachten? U leest het in dit artikel.

 • Verkeersexperiment rond Samenwijs Starrebos

  (04-05-2021)

  Op 8 maart zijn we gestart met het verkeersexperiment Starrebos. Tot aan de zomervakantie testen we vier verkeersvarianten met aangepaste verkeersmaatregelen rondom de school. Iedere variant geldt vier weken. Na afloop van die vier weken vragen we weggebruikers telkens naar hun mening.

 • Oproep: plaats geen plastic om eikenbomen

  (04-05-2021)

  Wij zijn gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups. Tot eind augustus kunt u overlast van de eikenprocessierups ervaren. Wij bestrijden de rups daarom op verschillende manieren. Wij willen u vragen om geen plastic om bomen te plaatsen, dit helpt niet bij de bestrijding van de rups.

 • Afsluiting Hoge Zij van de Vrijthof

  (04-05-2021)

  De komende tijd is de Hoge Zij van de Vrijthof weer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 • Informatieavond Slibbroek Noord op 18 mei

  (04-05-2021)

  De bestemmingsplanteksten (regels en toelichting) kunt u onder dit bericht downloaden.

  Op dinsdag 18 mei is er een interactieve informatieavond over het voorontwerpbestemmingsplan ‘bedrijventerrein Slibbroek Noord’. Omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om aan te sluiten.

 • Hulp bij (dreigend) baanverlies

  (04-05-2021)

  De arbeidsmarktregio Midden-Brabant kent sinds kort een Regionaal Mobiliteitsteam (RMT). Dit team geeft extra ondersteuning aan mensen die door de coronacrisis hun werk verloren of dreigen te verliezen.

 • Lintjesregen 2021

  (26-04-2021)

  Op maandagochtend 26 april 2021 vond in de gemeente Hilvarenbeek de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Dit jaar, in aangepaste vorm conform de richtlijnen van het RIVM, bezocht burgemeester Weys 6 inwoners (decorandi) uit onze gemeente. Hij feliciteerde hen persoonlijk en droeg de onderscheidingen over. De Koninklijke onderscheidingen zijn toegekend aan de volgende personen:

 • Aangepaste openingstijden in mei

  (22-04-2021)

  Vanwege diverse feestdagen zijn de openingstijden van het gemeentehuis en de milieustraat op enkele dagen in mei gewijzigd.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  (13-04-2021)

  Wij zijn gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups in onze gemeente. We beginnen met het preventief spuiten van een biologische bestrijdingsmiddel op de eikenbomen. Tot eind augustus kunt u overlast van de eikenprocessierups ervaren. Wij bestrijden de rups daarom op verschillende manieren.

 • Niet eens met de woz-waarde? Neem contact op

  (13-04-2021)

  Eind april valt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen op de mat of is beschikbaar via uw Berichtenbox van MijnOverheid. Daarop staat ook de WOZ-waarde van uw pand of woning. Wij bepalen deze zorgvuldig. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde die vermeld staat? Neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 • Subsidie culturele initiatieven tot 1 juli 2021

  (13-04-2021)

  Om lokale culturele instellingen en jeugdorganisaties te helpen in deze coronatijd heeft het college van B&W de subsidieregeling innovatiesubsidies culturele en lokale jeugd voorzieningen vastgesteld. Deze regeling loopt tot 1 juli 2021.

 • Aanvraag Koninklijke onderscheiding

  (31-03-2021)

  Kent u iemand die volgens u een lintje verdient? U kunt hiervoor zelf een aanvraag indienen. De aanvraagtermijn voor de Algemene Gelegenheid (lintjesregen) 2022 sluit op 1 juli, wacht dus niet te lang.

 • Zet uw afval op tijd aan straat

  (31-03-2021)

  Zeker weten dat uw afval wordt opgehaald? Zorg ervoor dat uw GFT, rest- of PMD-afval (Plastic, Metaal en Drankkartons) tijdig aan de weg staat.

 • Vervoer naar vaccinatielocatie met of zonder wmo-pas

  (29-03-2021)

  Heeft u een oproep ontvangen voor een corona-vaccinatie maar geen vervoer naar de vaccinatielocatie? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U leest er meer over in dit bericht.

 • Werken aan een verkeersveiliger Hilvarenbeek

  (15-03-2021)

  Sinds het voorjaar van 2019 hebben we een Team Landbouwverkeer. Hierin zitten vertegenwoordigers van agrariërs, loonwerkers, inwoners, Heemkundige Kring, Vereniging Natuur en Milieu en overheid (gemeente en provincie). Onder het motto ‘samen op de weg’ bedenken zij maatregelen om het landbouwverkeer in de kern Hilvarenbeek te verminderen én daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit zonder de problemen naar andere plekken te verplaatsen. In dit artikel leest u waar zij de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest en wat er de komende tijd staat te gebeuren.

 • Verkeersexperiment rond Starrebos vanaf 8 maart

  (03-03-2021)

  Het terrein van de voormalige Hispohal krijgt een nieuwe bestemming. Op 15 oktober 2020 nam de gemeenteraad een besluit over de manier waarop we het terrein gaan ontwikkelen. In de aanloop naar dat besluit vroegen Samenwijscentrum Starrebos en omwonenden aandacht voor de toekomstige verkeerssituatie. Wethouder Van de Moosdijk heeft daarop toegezegd om - vooruitlopend op de daadwerkelijke ontwikkeling van het terrein - een aantal mogelijke schoolroutes in de praktijk te testen. We gaan binnenkort aan de slag met het ‘verkeersexperiment’. Meer daarover leest u in dit artikel.

 • Online bijeenkomst Gelderakkers 2 op 22 februari

  (17-02-2021)

  Op maandag 22 februari vond er online een interactieve avond plaats voor het Bestemmingsplan Gelderakkers 2. Het plan is daarin toegelicht en u kon meedenken over het plan.

 • Gladheidbestrijding

  (05-02-2021)

  Winterweer kan zorgen voor gladheid. Dat brengt verkeersproblemen met zich mee. Zelfs een temperatuur van enkele graden boven het nulpunt kan al leiden tot ijsvorming en gladheid. Elk jaar bekijken wij het gladheidbestrijdingsplan van het voorgaande jaar en werken we dit bij. In dit artikel leest u wat wij doen aan gladheidsbestrijding en wat u zelf kunt doen.

 • Voorkom overlast van plaagdieren

  (28-10-2020)

  Bij overlast van ratten, muizen en andere plaagdieren geldt dat voorkomen belangrijker en effectiever is dan bestrijden. In dit artikel leest u wat u zelf kunt doen om overlast te voorkomen en waarvoor u bij ons terecht kunt.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

WhatsApp 06 54 60 57 09

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid

Volg ons op social media